הגנה מפני אש היא דבר מאוד חשוב והכרחי בחייו של כל אדם. כי זה יכול להיות קטלני אם במקרה אנחנו נמצאים במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. זה יכול להוביל לתוצאות חמורות, כגון מוות ופציעות.
מהם הסוגים השונים של מיגון אש?
ישנם סוגים רבים ושונים של מנגנוני הגנה מפני אש ברמות שונות, אך כולם משרתים מטרה אחת: הצלת חיים. בנוסף לסוגים השונים של מיגוני אש, ישנן גם דרגות שונות של הגנה שהם מספקים. ישנן ארבע רמות הגנה: ללא (ללא הגנה), הגנה מוגבלת, הגנה בינונית והגנה מלאה. לכל סוג יש מפרט משלו שנקבע בחוק למה שהוא צריך לספק לרמת סיכון מסוימת.
הסוג שתרצו תלוי בכם לחלוטין; עם זאת, חשוב שתשקלו איזו רמת סיכון עשויה להיות לבית או למקום העבודה שלכם בנוגע לסיכון לשריפות לפני שתחליט איזה סוג יתאים לכם ביותר.
נבחן את הסוגים השונים של מיגון אש וכיצד הם יכולים לעזור לכם לחסוך זמן.
סוגים שונים של הגנה מפני אש
נבחן את הסוגים השונים של מיגון אש וכיצד הם יכולים לעזור לכם לחסוך זמן.
- מטפים: קלים לשימוש וניתן למצוא אותם ברוב המוסדות, הבתים והמכוניות. הם מגיעים במגוון גדלים. סוג זה מתאים לאנשים הזקוקים לתגובה מהירה לשריפות בשל יעילותם ויכולתם במהירות.
- שמיכות כיבוי: אלו הן דרך יעילה ביותר לחנוק שריפה קטנה על ידי יצירת מחסום סביב האדם או החפץ המעורבים בשריפה. יש להשתמש בהם כאשר זה מסוכן מדי עבור מישהו להשתמש במטף.
- מערכות ספרינקלרים: אלו מותקנות עם חיישנים אוטומטיים המופעלים כאשר החיישן מזהה טמפרטורות גבוהות כמו אלו של שריפות. לאחר מכן מערכת הממטרות משחררת מים על הלהבות אשר מקררות אותן ומכבות אותן לחלוטין.
מהי בניה קלה?
בניה קלה היא סוג בנייה מיוחד, הנשענת על חומרים בעלי צפיפות נמוכה. חומרים קלים, כגון אלומיניום ופלדה, משמשים לרוב במקומם.
לבנייה קלה יש יתרונות רבים. לדוגמה, חומרים קלים מאפשרים יצירה של מבנים ומגדלים גבוהים בהרבה ממה שאפשרי עם חומרים מסורתיים כמו לבנים ובטון. המשקל המופחת מאפשר גם שימוש בפחות חומר, כלומר עלויות נמוכות יותר ויעילות טובה יותר באופן כללי במוצרי בנייה.
הבנייה הקלה אינה מושג חדש. זה ישן שיושם בעבר, אבל עם טכנולוגיות חדשות והנדסה, הוא הפך לפתרון אפשרי עבור תרחישים רבים ושונים.
בניינים קלים הם בני קיימא יותר מכיוון שהם עמידים בפני אסונות טבעיים כגון רעידות אדמה ורוחות כבדות. ניתן להשתמש בהם גם באזורים שבהם הקרקע לא מתאימה או לא יציבה, כי הם לא שוקלים יותר מדי על הקרקע ולא צריכים יסודות עמוקים.
בגלל משקלם הקל, מבנים אלה הם ניידים; זה יכול להיות שימושי במצבים שבהם מתעורר צורך במקלטי חירום או באזורים שנאלצים לעבור מיקום עקב שינויי אקלים.